Заступник глави АП: Німеччина буде однією з перших країн, яку відвідає Зеленський

Вівторок, 28 травня 2019, 11:31

Заступник глави адміністрації президента Вадим Пристайко розповів, що Німеччина буде однією з перших країн, яку відвідає президент Володимир Зеленський.

Про це він сказав "Укрінформу" після візиту до Німеччини, повідомляє "Європейська правда".

"Я зустрівся з держсекретарем міністерства закордонних справ і зі своїм колегою – радником із зовнішньополітичних питань канцлера Ангели Меркель. Обговорили, як рестартувати "Мінськ", а також питання двосторонньої співпраці", - розповів Пристайко.

Він зазначив, що такі зустрічі стали результатом домовленостей, яких було досягнуто під час телефонної розмови президента Володимира Зеленського з канцлеркою минулої п’ятниці.

"Дійсно, це була гарна якісна розмова, довга, під час якої ми обговорили ініціативи, які зараз є у президента Зеленського. Саме для того щоби розвинути їх у практичному руслі, я був відправлений сюди. Це якраз частина домовленості двох лідерів, що їхні радники зустрінуться ближчим часом", - повторив заступник глави АП.

Меркель поговорила з Зеленським про Мінськ і нормандський формат

Він запевнив, що Німеччина "безумовно буде однією з перших країн", які відвідає з візитом новий президент. Дата візиту поки ще не узгоджена, загалом їх графік на найближчу перспективу зараз опрацьовують.

Пристайко не вбачає проблеми в тому, що Меркель та президент Франції Еммануель Макрон провели тристоронні телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. Під час розмови телефоном між Зеленським і Меркель канцлерка поінформувала його, про що йшлося у розмові з Путіним. "Давно досягнуто домовленостей, що нічого про Україну без України", - підкреслив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: