У Польщі евакуювали пасажирів потяга Київ-Перемишль

Понеділок, 6 травня 2019, 10:35

У Польщі 5 травня митники евакуювали 500 пасажирів потяга Київ-Перемишль після того, як виявили сумку, що нібито не належала жодному з пасажирів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Wyborcza.pl.

Коли на запитання митників жоден із пасажирів не сказав, що є власником багажу, поїзд обшукали за допомогою прикордонної собаки. Потім на місці працювали вибухотехніки через побоювання, що в сумці є вибухівка.

Після вилучення валізи з поїзда виявилося, що це був звичайний багаж, зокрема, з дитячими іграшками.

Пасажири бідкаються, що панував "хаос" і що їх півтори години тримали в закритих вагонах. Пізніше оголосили евакуацію перших двох вагонів, а згодом і цілого поїзда. Після цього на запитання, що робити з квитками і доїздом, пасажири не могли отримати чіткої відповіді.

Туск дорікнув керівній партії Польщі постачанням вугілля з окупованого Донбасу

"Нам сказали, що ми маємо йти кудись через рейки. Ми прийшли цілим натовпом під супермаркет у Медиці. Не було нікого, хто б нас поінформував про транспорт або щось інше. Люди стали організовуватися самі: автостопом, таксі та автобусами. Не було ніякого транспорту, який би надали на заміну", - скаржаться пасажири.

PKP Intercity пояснює, що людей було надто багато, аби надати заміну автобусом.

"500 пасажирів подорожували потягом. Через цю кількість не вдалося організувати заміну автобусом. Пасажирам було запропоновано поїздку потягом Przemyślanin, який виїхав із Перемишля о 18:36 до Кракова, а наступний Lajkonik - із Кракова до Варшави. Пасажири мають можливість подати скаргу", - сказала представник PKP Intercity.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.