"Це повна нісенітниця": Орбан відповів на закиди найбільшої партії ЄС

П'ятниця, 14 червня 2019, 10:16

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відкинув занепокоєння Європейської народної партії з приводу корупції та загрози верховенству права в Угорщині.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Угорський лідер відповів на низку запитань  ЄНП – найбільшої політичної групи Європарламенту – щодо стану демократії і верховенства права в Угорщині. Партія Орбана "Фідес" була відсторонена від участі у ЄНП у результаті зростаючої стурбованості з приводу того, як угорський уряд підриває незалежність демократичних інститутів та веде кампанію проти президента Європейської комісії.

Ультиматум для Орбана: чим завершиться конфлікт Угорщини з найбільшою партією ЄС

Відповідів Орбана на 9 сторінках, які потрапили у розпорядження видання, були адресовані колишньому канцлеру Австрії Вольфгану Шюсселю. Австрійський політик входить у спеціальний комітет ЄНП, створений для вивчення прихильності партії "Фідес" демократичним стандартам.

"Вибачте, це повна нісенітниця", - написав Орбан у відповідь на заяву ЄНП, що відсутність європейських символів на офіційних будівлях в Угорщині та партійних будівлях вражає, і "є ознакою того, що Фідес не поділяє ті ж європейські зобов'язання, що й інші партії-члени ЄНП".

На питання, чи готова його партія припинити кампанію проти європейських інститутів, утриматися від негативного висвітлення діяльності ЄНП і від особистих нападок на керівництво ЄНП, Орбан написав, що "ми залишаємо за собою право відкрито критикувати будь-яку установу Європейського Союзу, ЄНП, а також їх лідерів, якщо ми з ними не погоджуємося".

Орбан заявив, що його партія може приєднатися до нової групи в Європарламенті

Коли його попросили пояснити, що він має на увазі під виразом "неліберальна держава", яку, за словами Орбана, він будує в Угорщині, прем'єр-міністр написав, що "християнські демократи за визначенням неліберали".

Відповідаючи на питання про те, як він бачить посилення боротьби з корупцією з огляду на низькі показники Угорщини в Індексі сприйняття корупції Transparency International, Орбан виступив на захист свого уряду.

"Transparency International - це організація, яка фінансується Соросом. Вона явно упереджена і політично мотивована", - написав прем'єр-міністр Угорщини.

Він також відкинув побоювання ЄНП щодо концентрації медіа в руках обмеженої групи людей, заявивши, що його уряд практикує "нульову терпимість" до будь-якої форми расизму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.