Орбан заявив, що його партія може приєднатися до нової групи в Європарламенті

П'ятниця, 31 травня 2019, 13:31

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його партія "Фідес" може приєднатися до нової групи в Європейському парламенті, якщо перебування в Європейській народній партії не буде відповідати національним інтересам.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Фідес" в березні відсторонили від участі в ЄНП через суперечливі кроки уряду Орбана щодо поваги верховенства закону, свободи преси і прав меншин.

"Ми є членами ЄНП прямо зараз, і ми побачимо, в якому напрямку рухається ЄНП... чи можемо ми вплинути на них і чи відповідає членство в партії інтересам Угорщини та угорського народу. Якщо так, то ми залишимося, якщо - ні, ми приєднаємося до нового формування", - сказав він.

При цьому Орбан не уточнив, до якої альтернативної групи може приєднатися "Фідес", яка набрала більше 52% голосів в Угорщині на виборах в Європарламент завдяки жорсткій антиімміграційній риториці.

ЄНП перемогла на парламентських виборах в ЄС, але скоротила свою частку місць, що зобов'язує її сформувати коаліцію, щонайменше, з двома іншими групами, щоб отримати більшість.

Орбан раніше заявляв, що у разі виходу з ЄНП у пріоритетному порядку розгляне союз із партією влади Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.