У Сербії стартують російсько-білорусько-сербські військові навчання

П'ятниця, 14 червня 2019, 11:06

Військовослужбовці Псковської десантно-штурмової дивізії зі штатною технікою вирушили до Сербії, де візьмуть участь у спільному сербсько-білорусько-російські навчання "Слов'янське братство-2019", які починаються 14 червня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Росії.

"У ході навчання десантники трьох країн відпрацюють спеціальні дії з підготовки та застосування коаліційної тактичної групи при виконанні контртерористичних завдань", - йдеться у повідомленні.

Для проведення навчання обіцяють задіяти понад 50 одиниць колісної та гусеничної військової техніки і літаки Військово-транспортної авіації Іл-76МД.

"Після прибуття в район проведення навчання, військовослужбовці трьох країн проведуть підготовчі заходи, а на території військового містечка бригади Сил спеціальних операції збройних сил Республіки Сербія в місті Панчево відбудеться церемонія відкриття спільного навчання", - зазначили у відомстві РФ.

Біля кордонів Латвії виявили російський військовий літак

У навчаннях, які пройдуть з 14 по 27 червня, візьмуть участь близько 600 військовослужбовців. Від Повітряно-десантних військ Росії візьмуть участь близько 200 десантників, від збройних сил Республіки Сербія - близько 300 осіб, від Білорусі - до 60 військовослужбовців.

"На першому етапі навчання буде проведено злагодження підрозділів, відпрацьовані завдання з контртерористичної тактики, проведені заняття з повітряно-десантної та вогневої підготовки", - додали у Москві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.