Росія направить понад 150 десантників на навчання у Сербію

Понеділок, 31 жовтня 2016, 09:20

Понад 150 російських десантників візьмуть участь у спільних навчаннях "Слов'янське братство 2016" у Сербії.

Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на департамент інформації та масових комунікацій Міноборони РФ.

Міжнародні тактичні навчання "Слов'янське братство 2016" пройдуть з 2 по 15 листопада під Белградом, в них візьмуть участь підрозділи збройних сил Росії, Білорусі та Сербії.

"У проведенні міжнародних навчань "Слов'янське братство 2016" від російської сторони буде задіяно понад 150 десантників. З урахуванням специфіки і задуму навчань для участі у них були обрані військовослужбовці зі складу окремого розвідувального батальйону 98-ї повітряно-десантної дивізії ВДВ", — повідомляє департамент.

У Міноборони РФ уточнили, що крім особового складу в Сербію будуть перекинуті три бойові машини БМД-2, розрахунок безпілотного літального апарату "Тахіон", а також чотири квадроцикла для проведення рейдів та виконання розвідувальних завдань.

Раніше повідомлялося, що кілька громадян РФ були депортовані з Сербії за підозрою у причетності до терористичних акцій під час виборів у сусідній Чорногорії 16 жовтня.

Сербські ЗМІ зазначили, що візит секретаря Ради Безпеки РФ Миколи Патрушева минулого тижня пов’язаний саме з цією подією, адже Москва прагне залагодити скандал.

Як відомо, раніше прем'єр Сербії Олександр Вучич оприлюднив деталі плану захоплення держустанов Чорногорії після парламентських виборів 16 жовтня "за сприяння іноземного фактора".

Під час парламентських виборів у Чорногорії поліція країни заарештувала 20 сербів, яких підозрюють у плануванні політично мотивованих збройних нападів на державні установи країни та провокаціях.

Варто додати, що прем'єр Чорногорії Міло Джуканович після того, як подав у відставку, оголосив, що однією з причин відставки став вплив "іноземного фактору" при спробі захоплення парламенту, яку було відвернути спецслужбами.

При цьому він додав, що "влада Сербії має провести  розслідування щодо втручання Росії у її внутрішні справи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: