У Німеччині очікують від Зеленського прогресу в реформах

Вівторок, 18 червня 2019, 09:58

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас очікує від президента України Володимира Зеленського прогресу в боротьбі з корупцією та розв'язанні конфлікту на Донбасі.

Про це міністр заявив в інтерв'ю німецькому видавничому об'єднанню Redaktionsnetzwerk Deutschland,  яке вийшло друком у вівторок, 18 червня, передає "Європейська правда" з посиланням на DW.

За словами Мааса, Німеччина хотіла би підтримати Зеленського в тому, щоби "справдилися надії українців". "Це, з одного боку, стосується процесу реформ, особливо антикорупційної боротьби. Але передусім це стосується надії на мир", - зазначив міністр.

Мінські домовленості, на думку Мааса, залишаються "планом з розв'язання конфлікту на Донбасі", й Німеччина з Францією і надалі докладатимуть зусиль до виконання цих домовленостей. "Ми також будемо вимагати конструктивного внеску від Росії, наприклад, звільнення захоплених українських солдатів", - додав міністр.

Нагадаємо, що 18 червня Володимир Зеленський проведе в Берліні переговори з президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром та канцлеркою Ангелою Меркель.

Напередодні Зеленський відвідав Париж, де зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.