Слідчі не проситимуть Росію і Україну про екстрадицію підозрюваних у збитті MH17

Середа, 19 червня 2019, 14:32

Міжнародна слідча група (JIT) із розслідування причин катастрофи лайнера рейсу МН17 на Донбасі влітку 2014 року не буде просити Росію та Україну про екстрадицію чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив начальник поліції  НІдерландів Вілберт Пауліссен на пресконференції у Гаазі.

Він пояснив, що завдання слідчих тільки представити докази щодо підозрюваних, а вже суд Гааги буде вирішувати їхню долю, базуючись на інформації у справі.

"Підозрювані матимуть можливість розповісти свою версію подій у суді", - сказав він.

Пауліссен заявив, що невдовзі до Росії буде направлений запит про надання інформації про місцезнаходження трьох підозрюваних, а також запит провести їхній допит. Подібний запит буде надісланий Україні щодо четвертого підозрюваного.

"Ми не будемо просити про екстрадиції чотирьох підозрюваних, тому що російська і українська конституції забороняють екстрадицію громадян", - сказав він.

Нагадаємо, Спільна слідча група 19 червня назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це - Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрелок"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Кріт").

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського "Боїнга" розпочнеться у березні 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.