СБУ оголосила підозру в організації теракту підозрюваним у збитті MH17

Середа, 19 червня 2019, 14:47

Після оприлюднення міжнародною Спільною слідчою групою імен 4 підозрюваних у збитті малайзійського "Боїнга" над Донбасом СБУ висунула їм підозри в організації вчинення теракту.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на пресслужбу СБУ.

Міжнародне слідство: РФ не дає відповідей на прості питання про MH17

Згідно з повідомлення, СБУ звинуватила трьох громадян РФ - Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та Олега Пулатова, а також громадянина України Леоніда Харченка у  вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 КК України – тобто в організації вчинення теракту за попередньою змовою групою осіб, що призвів до загибелі людей.

В СБУ додали, що наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, Спільна слідча група 19 червня назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрелок"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Кріт").

Їх буде оголошено у міжнародний розшук. Також стало відомо, що слідчі не будуть просити Росію та Україну про екстрадицію підозрюваних. Слідчі заявили, що їхнє завдання - представити докази щодо підозрюваних, а вже суд Гааги буде вирішувати їхню долю.

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського Боїнга розпочнеться у березні 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.