Британія закликала РФ співпрацювати з прокуратурою Нідерландів у справі MH17

Середа, 19 червня 2019, 20:43

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант закликав Росію співпрацювати зі слідчими після оголошення імен чотирьох підозрюваних в причетності до катастрофи рейсу МН17, збитого над Донбасом в 2014 році.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідну заяву розміщено на сайті британського МЗС.

"Російська Федерація повинна тепер в повній мірі співпрацювати з обвинуваченням і надавати будь-яку запитувану допомогу відповідно до резолюції 2166 Ради Безпеки ООН. Звинувачення, висунуті проти цих осіб сьогодні, показують, що міжнародне співтовариство разом протистоїть безкарності тих, хто несе відповідальність за підле вбивство 298 невинних людей", - сказав Хант.

Він також заявив, що на додаток до оголошених сьогодні звинувачень, Великобританія продовжує підтримувати Австралію і Нідерланди в їх заклику до Російської Федерації прийняти державну відповідальність за знищення MH17.

"Збиття MH17 майже 5 років тому і трагічна загибель 298 осіб на борту, включаючи 10 британців, було жахливим злочином. Сім'я і друзі загиблих заслуговують на справедливість. Сьогоднішній день знаменує собою важливий крок на шляху до того, щоб винні були притягнуті до відповідальності", - сказала міністр.

Хант підкреслив, що Британія повністю довіряє як Об'єднаній слідчій групі, так і системі кримінального правосуддя Нідерландів.

Нагадаємо, Об'єднана слідча група 19 червня назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це - Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрелок"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Кріт").

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського "Боїнга" розпочнеться у березні 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: