Верховний суд Іспанії виніс рішення у резонансній справі про згвалтування

П'ятниця, 21 червня 2019, 19:00

Верховний суд Іспанії ухвалив рішення щодо резонансного нападу на жінку, який сколихнув всю країну:  суд визнав злочин, який раніше вважався сексуальним насильством, груповим згвалтуванням.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Спершу п'ятьох чоловіків, відомих як "Вовча зграя", засудили до 9 років ув'язнення за напад, який судді не визнали згвалтуванням. Проте прокурори звернулися до Верховного суду з проханням переглянути вирок - і судді збільшили термін ув'язнення для підозрюваних до 15 років.

Суд в Італії: зовнішність не має жодного значення у справах про згвалтування

Резонансний напад стався у липні 2016 року у місті Памплона, коли там проводилось традиційне свято Сан-Фермін. П'ятеро чоловіків затягли в коридор житлового будинку 18-річну жінку, зняли з неї одяг і зайнялися з нею незахищеним сексом.

Деякі з обвинувачених знімали все на свої телефони і згодом надіслали відео у чат в WhatsApp під назвою "La manada" ("Вовча зграя"). З того часу відео стало центральним у питанні про те, згвалтували чоловіки цю жінку чи піддали її сексуальному насильству.

У поліцейському звіті говорилося, що жінка весь час тримала очі заплющеними, і у неї був "пасивний або нейтральний" вираз обличчя.

Колишній топ-єврочиновник з Естонії отримав 4 роки за згвалтування

У квітні 2018 року суд в Наваррі ув'язнив чоловіків на 9 років кожного за сексуальне насильство. Вердикт суду викликав масові демонстрації з боку правозахисних груп і політиків. Вони вважали, що тривалий сексуальний напад за участю п'яти чоловіків не може бути нічим іншим, ніж згвалтуванням.

Сьогодні ж суд постановив, що попередній вердикт був неправильним, оскільки жертва не погоджувалася на секс, а сам статевий акт був здійснений за "воістину страхітливим сценарієм".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: