Молдова: олігарх Плахотнюк покинув пост голови Демпартії

Понеділок, 24 червня 2019, 12:36

Олігарх Володимир Плахотнюк 24 червня склав із себе повноваження голови Демократичної партії Молдови, яка ще донедавна була партією влади.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Плахотнюк закликав колег якомога швидше обрати нове керівництво ДПМ та затвердити нову політичну програму. 

"Проєвропейські партії відмовилися вести діалог з Демократичною партією, стверджуючи, що проблема в тому, що я очолюю ДПМ. Я хочу прибрати цю перешкоду. Завдяки цьому рішенню всім стане ясно, що Демократична партія не залежить від однієї людини. Сьогодні я склав мандат голови партії і запропонував колегам якомога швидше провести конгрес партії, щоб обрати нове керівництво і затвердити нову політичну програму", - заявив він на своїй сторінці в Facebook.

Плахотнюк каже, що на жодну посаду в партії не претендуватиме, однак від депутатського мандата не відмовляється.

Молдова хоче допомоги України з Придністров'ям і антикорупцією - прем'єрка

"Вони хочуть боротися зі мною, але роблять це з партією. Це погано позначається і на ДПМ, і на проєвропейських партіях з нинішнього альянсу", - зазначив він.

"Хто хоче політичної розправи, нехай роблять це зі мною", - додав Плахотнюк.

Як пише Newsmaker, прем'єр-міністр Майя Санду заявила, що рішення Плахотнюка - внутрішня справа партії. Водночас вона зазначила, що в нинішньому керівництві демократів взагалі немає законослухняних громадян.

"Але ми сподіваємося, що в Молдові будуть тільки справжні партії, в яких не буде злодіїв і тих, хто чинить беззаконня. На чолі цієї партії немає таких персонажів", - додала Санду.

Раніше Плахотнюк заявив, що планує повернутися в Молдову і бути в опозиції. За даними "Української правди", 15 червня Плахотнюк полетів у Лондон з Києва.

Читайте детальніше: "Кінець двовладдя у Молдові: хто змусив піти у відставку уряд всесильного олігарха".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.