У Польщі поліція затримала активіста за вигук "Геть польський фашизм"

Понеділок, 24 червня 2019, 14:18

У Перемишлі поліція затримала активіста, який намагався запобігти зриву події про польсько-український діалог, вигукуючи "Геть польський фашизм".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TVN 24.

В суботу у центрі Перемишля відбувалась подія, присвячена налагодженню діалогу між Україною та Польщею.

У якийсь момент кілька людей намагалися зірвати захід, голосно вмикаючи музику та скандуючи різні гасла. Вони підготували транспаранти, серед яких "Ми пам’ятаємо про Волинь-43".

Проти їхньої поведінки виступив один із учасників польсько-української акції, активіст Томаш Грабовський. Тримаючи прапор Євросоюзу, він вигукнув "Геть польський фашизм".

Польща наша: як масовий приїзд українців змінив сусідню країну

Поліція відреагувала швидко, затримавши Грабовського. Йому висунули звинувачення за порушення статті 133 Кримінального кодексу – "образа польського народу". За цією статтею активісту загрожує позбавлення волі терміном до трьох років.

Грабовського обурили дії поліції. Він зауважує, що правоохоронці ніяк не реагували на провокації людей, які намагались зірвати польсько-українську акцію.

У неділю під будівлею МВС кілька активістів зібралась із плакатами "Геть польський фашизм". Таким чином вони висловили солідарність із Грабовським.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.