Двоє німецьких депутатів вирішили голосувати проти акредитації делегації РФ у ПАРЄ

Середа, 26 червня 2019, 15:50

Представники партії Зелених у складі німецької делегації в ПАРЄ Фрітьоф Шмідт та Луізе Амтcберг заявили, що планують голосувати проти акредитації делегації РФ у асамблеї.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві депутатів, оприлюдненій на сайті Амтcберг у середу.

"Добре, що вчора у Парламентській асамблеї було ухвалено доповідь, в якій уточнювалися процедури застосування санкцій проти держав-членів і було чітко встановлено, що членство в Парламентській асамблеї є обов'язковою вимогою для членства в Раді Європи", - заявили депутати.

ПАРЄ відкладе затвердження повноважень РФ - перевірять депутатів, обраних із голосами кримчан

Проте, за їхніми словами, обов’язковою умовою  для акредитації російської делегації має стати чесна заява Росії про дотримання нею уставу Ради Європи.

"Це включає визнання юрисдикції Європейського суду з прав людини та інших міжнародних судів, зокрема, Міжнародного трибуналу з морського права, безумовне відновлення сплати внесків до Ради Європи, а також повне виконання Мінських угод", - заявили німецькі депутати.

За їхніми словами, "неприйнятно продовжувати засуджувати політику санкцій проти РФ як політику русофобської меншості, як це зробив сьогодні міністр Лавров".

У ЄС озвучили очікування від Росії на тлі кризи в Раді Європи

"Саме тому ми в подальшому будемо голосувати проти акредитації російської делегації", - резюмували німецькі політики.

Варто зауважити, що у ніч на вівторок Фрітьоф Шмідт підтримав резолюцію про повернення російської делегації до ПАРЄ. Луізе Амтсберг не брала участі в голосуванні.

У середу після обіду ПАРЄ розгляне оскарження повноважень російської делегації.

Комітети ПАРЄ, що розглядали питання повноважень делегації РФ, ухвалили рекомендацію підтвердити їх навіть без мінімальних санкцій, що лишалися дозволеними після понеділкового рішення асамблеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.