Міжнародний суд ООН в Гаазі розгляне заперечення РФ на позов України

Понеділок, 3 червня 2019, 09:31

Міжнародний суд ООН 3 червня почне розгляд справи щодо порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у повідомленні на сайті суду.

Публічні слухання проходитимуть у Гаазі з понеділка по п'ятницю. Слухання будуть присвячені попереднім запереченням, висунутим Російською Федерацією.

Сьогодні РФ проведе перший раунд усних аргументів, завтра виступатиме українська сторона. Другий раунд відбудеться 6 і 7 червня.

Заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль зазначила, що розгляд справи по суті – це детальне дослідження всіх доказів, експертних думок та показів свідків, які Україна надала Суду на 17 500 сторінках ще рік тому. Більшість матеріалів буде оприлюднено на сайті Суду вже в понеділок.

5 відповідей про програш Росії у трибуналі ООН: моряки, нові санкції та деталі рішення

"Це саме те, чого росіяни намагаються уникнути всіма можливими шляхами, включаючи юридичну гімнастику та еквілібристику. Ми свідомі, що під час виступу Росії світ вкотре почує про "заколоти", "громадянську війну", "порятунок російськомовного населення", "повернення Криму" та казочку про "зброю в шахтах". Ми морально готові до чергової порції російської пропаганди", - написала Зеркаль у Facebook.

Нагадаємо, 10-14 червня Постійний третейський суд у Гаазі проведе перші слухання в арбітражі України проти Росії щодо порушення Москвою міжнародного морського права в Чорному і Азовському морях та Керченській протоці.

Як відомо, 25 травня Трибунал ООН в Гамбурзі, створений у відповідності до Конвенції ООН з морського права, зобов’язав Росію негайно звільнити українських моряків та дозволити їм повернення в Україну.

Також суд вимагає від Росії звільнити три затриманих українських кораблі: "Нікополь", "Бердянськ" та "Яни Капу".

МЗС РФ натомість виступив із заявою, стверджуючи, що трибунал ООН не мав права вирішувати долю полонених моряків.

Детальніше про винесене рішення читайте у статті: "5 відповідей про програш Росії у трибуналі ООН".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: