Мадрид: тисячі людей вимагали відновити обмеження для "брудних" авто

фото
Неділя, 30 червня 2019, 13:14

У суботу тисячі демонстрантів вийшли на вулиці Мадрида, щоб виступити проти рішення новообраного мера-консерватора скасувати обмеження щодо забруднення автомобілів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Протест викликало рішення мерії призупинити заборону на в’їзд більшості бензинових і дизельних автомобілів в центрі Мадрида.

У Лондоні старі та забруднюючі авто сплачуватимуть додатковий збір

Обмеження були спрямовані на те, щоб правила у місті відповідали правилам Євросоюзу про якість повітря. Водіям, які порушували вимоги, виписували штрафи.

Але новий мер Хосе Луїс Мартінес-Алмейда від Народної партії, який вступив на посаду 15 червня, відклав нововведення, запроваджені в листопаді минулого року колишнім лівим мером Мадрида. Нового мера підтримали інші партії, в тому числі центристи "Громадяни — Громадянська партія" і крайні праві VOX.

 
Фото: Reuters
 
Фото: Reuters

В умовах сильної спеки демонстранти юрмилися на вулицях іспанської столиці в суботу, закликаючи мера відновити заборону.

Мадрид заборонив старі авто із високим забрудненням у центрі міста

Демонстранти скандували гасла, махали плакатами та прапорами, на деяких були написи "Я хочу вільно дихати". Вони побоюються, що новий мер Мадрида може намагатися послабити екологічні норми.

Європейська комісія раніше попередила Мадрид, що він зіткнеться з санкціями, якщо повітря буде надто забрудненим та не відповідатиме стандартам якості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.