Стало відомо, яку країну новий президент Литви відвідає першою

Середа, 5 червня 2019, 13:55

З першим візитом новообраний президент Литви Гітанас Науседа 16 липня попрямує до Польщі.

Така дата була зафіксована після зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

"Зафіксований перший візит за кордон, про що вже говорив обраний президент - зафіксована дата, візит відбудеться 16 липня, а потім будуть і інші контакти з лідерами регіонів, з сусідами, з нашими стратегічними партнерами. Все – поступово", – сказав Лінкявічюс.

Говорячи про зовнішню політику взагалі в світлі зміни глави країни, Лінкявічюс сказав, що можливі тактичні, але не стратегічні зміни.

"Литва весь час відрізнялася наступністю. Звичайно, можуть бути якісь тактичні нюанси, але я не думаю, що будуть драматичні зміни в стратегічному плані. Я на це не сподіваюся, сподіваюся на послідовність, спадкоємність", - сказав Лінкявічюс.

Міністр закордонних справ сказав, що тактичні моменти, про які він говорить, залежать від особистості. "У кожного є свої особливості або пріоритети, особистий погляд, це зрозуміло, це по-людськи, але це не має стратегічного впливу", – сказав Лінкявічюс.

Читайте також: "Важке кохання з Україною": як змінить політику Литви щодо Росії наступник Далі Грибаускайте".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: