Місію ЄС у Москві атакували хакери і, можливо, вкрали інформацію

Четвер, 6 червня 2019, 09:29

Місія ЄС у Москві у 2017 році пережила кібератаку, за якою, ймовірно, стоять росіяни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Politico.

Інформацію про порушення кібербезпеки місії виданню підтвердили у Єврокомісії після того, як про це у середу повідомило видання BuzzFeed. Атака сталася ще в 2017 році, але відомо про це стало тільки у квітні цього року.

Хакери РФ успішно проникли до баз даних виборців у 2016 році - губернатор США

"Ми спостерігали потенційні ознаки зламу систем, пов'язаних з нашою несекретною мережею, в нашій московській делегації. Були вжиті заходи, розслідування триває - на цьому етапі ми більше не можемо надати більше коментарів", - зазначили у Єврокомісії.

Видання BuzzFeed повідомило, що отримало в розпорядження документ, у якому сказано, що два роки тому співробітники відділу кібербезпеки виявили діяльність, яка торкнулася щонайменше двох  комп'ютерів у московській місії.

Хакери зламали Twitter керівної партії Швеції, повідомили про відставку прем’єра

Співробітники дійшли до висновку, що з цих комп’ютерів було вкрадено інформацію. Вони вважають, що атаку скоїли складні хакерські групи, традиційно пов'язані з державними розвідувальними службами.

BuzzFeed також процитував неназване джерело, яке повідомило, що за зламом, найвірогідніше, стоять російські угруповання.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: