Хакери РФ успішно проникли до баз даних виборців у 2016 році - губернатор США

Середа, 15 травня 2019, 09:44

Губернатор штату Флорида Рон ДеСантіс заявив, що російські хакери отримали доступ до баз даних виборців у двох округах цього штату перед президентськими виборами у США 2016 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

За словами губернатора, "вторгнення" російських хакерів не вплинуло на підрахунок голосів, який обробляється зовсім іншою системою. Він також сказав, що немає доказів того, що хакери успішно фальсифікували будь-які дані, до яких вони дісталися.

Twitter опублікував мільйони твітів для підтвердження втручання Росії

У доповіді спеціального прокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори 2016 року йшлося, що хакери отримали доступ до мережі щонайменше одного округу у Флориді.

ФБР сказало, що його співробітники знали про російське втручання. ДеСантіс сказав, що незрозуміло, чому ця інформація не передавалася вищим державним посадовцям.

"У той час це, напевно, не здавалося великим ділом", тому що проникнення відбулося до інтенсивного вивчення можливого втручання Росії, сказав губернатор.

Розслідування, очолюване спеціальним прокурором Робертом Мюллером, дійшло висновку, що Росія втрутилася у вибори 2016 року, але не отримало достатніх доказів, що Трамп і його команда змовилися з російською владою для перемоги на тих виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.