Скотланд-Ярд  — під вогнем критики за попередження для преси

Субота, 13 липня 2019, 14:15

У Британії Скотланд-Ярд критикують за попередження засобів масової інформації щодо публікації витоків урядових документів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Помічник комісара столичної поліції Ніл Басу попередив редакторів, що публікація витоків "може обійтися кримінальною справою".

Трамп заявив, що не матиме справи з послом Британії, який назвав його "нездатним"

"Публікація витоків повідомлень, знаючи, якої шкоди вони завдали або можуть завдати, також може обернутися кримінальною справою", - сказав Басу.

Його коментарі пролунали після того, як було розпочато кримінальне розслідування за фактом витоку дипломатичних листів посла Великої Британії в США Кіма Даррока.

Редактор видання Evening Standard Джордж Осборн назвав заяву Басу "дурною" і "необачною".

Таємний лист посла Британії в США з оцінкою Трампа виклали в ЗМІ

Пітер Шпігель, редактор Financial Times у США, запитав, чи поліція збирається арештовувати редакторів.

Міністр закордонних справ Джеремі Хант заявив, що він відстоює право преси публікувати інформацію з витоків, якщо преса вважає, що інформація становить суспільний інтерес.

Його суперник в боротьбі за крісло прем'єра Боріс Джонсон вважає, що правильно у цій ситуації знайти та у судовому порядку покарати особу, відповідальну за витік, але не переслідувати медіа.

Нагадаємо, публікація у ЗМІ дипломатичної переписки британського посла у США Кіма Даррока призвела до конфлікту з президентом Дональдом Трампом. Посол у підсумку подав у відставку.

У листуванні посол називав Трампа "невмілим" і "некомпетентним" і попереджав уряд, що "кар'єра Трампа може закінчитися ганьбою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.