Трамп заявив, що не матиме справи з послом Британії, який назвав його "нездатним"

Вівторок, 9 липня 2019, 08:47

Президент США Дональд Трамп заявив у понеділок, що Білий дім більше не матиме справи з британським послом в США Кімом Дарроком після витоку британського дипломатичного листування у медіа.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Я дуже критично ставився до того, як Британія і прем'єр-міністр Тереза ​​Мей врегульовували Brexit. Який безлад вона і її представники створили. Я сказав їй, як це зробити, але вона вирішила піти іншим шляхом. Посла я не знаю, але його не люблять в США", - заявив Трамп у своєму Twitter.

У пошуках "анти-Трампа": чому президентська кампанія в США почалася раніше, ніж зазвичай

"Ми більше не будемо мати справи з ним. Доброю новиною для чудесного Сполученого Королівства є те, що незабаром у них з'явиться новий прем'єр-міністр. Хоча я цілком насолоджувався чудовим державним візитом минулого місяця, королева мене вразила найбільше!" - сказав він.

Незважаючи на твердження Трампа, що він не знає посла, президент кілька разів зустрічався з Дарроком, зокрема його недавню поїздку до Британії, пише CNN. Після твітів Трампа високопоставлений чиновник адміністрації та джерело повідомили каналу, що Даррока зняли з обіду з Трампом і еміром Катару, запланованого на вечір понеділка.

Дипломат назвав Трампа "невмілим" і "некомпетентним" у дипломатичному листуванні, яке виклали у Daily Mail.

У таємних листах Даррок попередив уряд, що "кар'єра Трампа може закінчитися ганьбою". Він описує конфлікти в Білому домі як "ножові бої".

Міністерство закордонних справ Великої Британії не поставило під сумнів достовірність документів, що просочилися. 

Міністр торгівлі Ліам Фокс, який перебуває з візитом у Вашингтоні, заявив, що вибачиться перед дочкою президента Іванкою Трамп, з якою він має зустрітися під час своєї поїздки.

"Існує припущення, що витік записок Кіма Даррока був політично мотивованим актом когось в Лондоні, щоб звільнити місце в Вашингтоні для відверто про-Brexit посла", - пише CNN.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: