Польський міністр приїхав з дводенним візитом на Донбас

Вівторок, 2 липня 2019, 13:07

На Донбас із дводенним візитом сьогодні приїде польська делегація, яку очолює відповідальний в уряді за гуманітарну допомогу міністр Міхал Вось.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на "Польське радіо".

Делегація відвідає, зокрема, Краматорськ, Авдіївку та Світлодарськ. Метою візиту є підбиття підсумків проєкту гуманітарної допомоги з безпосередньої матеріальної та психологічної підтримки для населення, яке живе на підконтрольних Україні частинах Луганської і Донецької областей.

"Польща реалізувала цей проєкт у співпраці з Caritas Polska і це був один із найбільших проєктів, фінансованих із коштів польського платника податків, із коштів Канцелярії голови Ради міністрів. Це приблизно 2,5 млн злотих (590 тисяч євро)", - сказав Вось.

За посередництва "Карітасу" в регіон надсилали продовольчу допомогу, посилки із засобами гігієни, а жителі могли розраховувати на підтримку психологів. Міністр зазначив, що польським проєктом скористалося приблизно 20 тисяч людей.

В Авдіївці міністр Вось зустрінеться із психологами Християнської служби порятунку та з партнером проєкту - Caritas-Spes Вінниця. "Я хочу на місці оцінити ефективність цього проєкту і обговорити наступні потреби у межах можливих коштів, які ми будемо мати", - сказав він.

За його словами, у плані візиту - також розмова польської делегації із представниками української влади про ситуацію на Донбасі, зокрема про становище осіб польського походження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.