Очолений РФ наступ забрав життя уже понад 500 мирних сирійців

Неділя, 7 липня 2019, 11:32

Принаймні 544 мирних мешканців загинули і понад дві тисячі отримали поранення після того, як два місяці тому почався очолений Росією наступ на останній бастіон повстанців на північному заході Сирії.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Російські літаки 26 квітня приєдналися до сирійської армії у найбільшому наступі на частини провінції Ідліб, що перебуває в руках повстанців, і прилеглих північних районах Хами.

Це ознаменувало найбільшу ескалацію війни між сирійським президентом Башаром аль-Асадом і його ворогами від минулого літа.

Сирійська мережа з прав людини (SNHR), яка підраховує жертви та інформує різні агенції ООН, заявила, що серед 544 цивільних осіб, загиблих у сотнях атак, здійснених російськими літаками та сирійською армією, було 130 дітей. Ще 2117 людей отримали поранення.

"Російські військові та її сирійський союзник свідомо атакують цивільних осіб з рекордним числом бомбардувань медичних закладів", - сказав голова правління SNHR Фадель Абдул Гани.

Москва заявила, що її сили і сирійська армія відбиваються від терористичних атак бойовиків "Аль-Каїди", і звинуватила повстанців у руйнуванні угоди про припинення вогню, узгодженої торік між Туреччиною і Росією (частину угруповань у регіоні підтримує Анкара).

В п'ятницю військові спостерігачі повідомили про загибель щонайменше 13 людей внаслідок авіаудару в селищі на північному заході Сирії.

На початку червня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила сирійсько-російський військовий альянс у використанні "коктейлю із забороненої та змішаної зброї" для атак на мирних мешканців північно-західної частини Сирії.

Після низки випадків бомбардувань медичних закладів у Сирії координатор з гуманітарної допомоги ООН заявив 25 червня, що попросив Росію надати детальну інформацію про те, як вона використовує надані їй координати розташування лікарень в країні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.