Євросоюз надасть Україні 500 млн євро допомоги, але тільки за виконання умов

Понеділок, 8 липня 2019, 17:13

Європейський союз підтвердив намір продовжити надання Україні позик в рамках програми фінансової допомоги, але лише за виконання Україною низки умов.

Про це йдеться у підсумковому рішенні саміту Україна-ЄС, яке є в розпорядженні кореспондента "Європейської правди"

Про зрушення у питання макрофінансової допомоги першим заявив президент Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС.

"Дякую Європейському союзу за готовність надати Україні другий транш макрофінансової допомоги в обсязі 500 мільйонів євро", - сказав він у вступному слові.

Водночас, документи свідчать, що про безпосередню готовність до переказу коштів не йдеться. Наразі йдеться лише про принципову згоду – у разі, якщо Україна виконає умови, висунуті раніше та узгоджені у двосторонніх документах.

"ЄС готовий виплатити другий транш (500 млн євро) четвертої програми макрофінансової допомоги, як тільки будуть виконані відповідні умови", - заявив він.

Як повідомлялося раніше, серед умов, зафіксованих у договорі України з ЄС щодо макрофіну, які лишаються невиконаними, є ухвалення закону щодо протидії відмиванню грошей, про авторизованих економічних операторів, ухвалення середньострокового плану реформування митної та податкової адміністрації, а також реально дієва та ефективна система перевірки електронних декларацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: