Кандидати в Єврокомісію пройдуть співбесіди в ЄП, угорцю можуть змінити посаду

Четвер, 12 вересня 2019, 16:08

В Європейському парламенті визначилася з орієнтовним календарем слухань кандидатів на посаду комісарів Європейської комісії.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на заяву на сайті ЄП.

"Кандидати в Єврокомісію зіткнуться з ретельним запитанням громадськості щодо їхніх навичок та придатності, а також щодо їхньої здатності та готовності вирішувати проблеми громадян та виконувати програму, яку обраний президентом Урсула фон дер Ляєн представила депутатам Європарламенту в липні", - сказав президент Європарламенту Девід Сассолі.

Кандидат в єврокомісари від Угорщини завадив екстрадиції до США російських торговців зброєю

Слухання розпочнуться 30 вересня і триватимуть до 8 жовтня. Детальний графік для кожного кандидата визначать 19 вересня.

15 жовтня Конференція голів комітетів оцінить результати всіх слухань та передасть свої висновки Конференції президентів (президент ЄП та голови всіх фракцій), яка несе відповідальність за остаточну оцінку та рішення про закриття слухань або подальші слухання.

Пленарне засідання Європарламенту для затвердження всього складу нової Єврокомісії заплановане на 23 жовтня у Страсбурзі.

Брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк припустив, після цих слухань кандидат від Угорщини Ласло Трочані не отримає посаду комісара з питань політики розширення ЄС, як запропонувала фон дер Ляєн.

"Лише здогадка, але я думаю, що зрештою Європарламент не дозволить Трочані отримати посаду з питань розширення/сусідства, і замість нього портфоліо отримає словенець Янез Ленарчич", - написав він у Twitter.

Ленарчич наразі претендує на посаду єврокомісара з питань "кризового менеджменту".

Детальніше про ситуацію із призначенням Трочані читайте у статті – "Єврокомісар Орбана: чим загрожує Україні новий керівник політики сусідства ЄС"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.