Син президента Грузії працюватиме в адміністрації Макрона

Понеділок, 16 вересня 2019, 08:18

Син президента Грузії Саломе Зурабішвілі став співробітником дипломатичного відділу Єлисейського палацу. 

Про це повідомила французька газета Le Journal du Dimanche, передає "Європейська правда".

Теймураз Горджестані є громадянином Франції та Грузії. Раніше він працював у французькій місії ООН в Нью-Йорку. Донедавна він був співробітником посольства Франції в Лондоні. 

Тепер у дипломатичному відділі адміністрації президента Франції він опікуватиметься питаннями країн регіонів Азії, Північної та Латинської Америки.

Як пише "Новости-Грузия", у Саломе Зурабішвілі, яка є нащадком грузинських емігрантів, двоє дітей від першого шлюбу з грузином іранського походження Ніколозом Горджестані (Гугушвілі) - син Теймураз і дочка Кетеван Горджестані.

Як і сама Саломе Зурабішвілі, вони виросли в Парижі. Теймуразу - 32 роки, а Кетеван - 29 років. Кетеван постійно мешкає у Франції, де працює ведучою спортивних програм на телебаченні. 

Ближче до Росії: що означає термінова зміна прем'єра у Грузії

Перед президентськими виборами восени 2018 року діти Зурабішвілі приїхали до Грузії, щоб підтримати матір. Теймураз і Кетеван не раз виступали в різних передачах на грузинських телеканалах, давали інтерв'ю пресі, і робили заяви під час передвиборної кампанії Зурабішвілі.

До приходу в грузинську політику Зурабішвілі протягом 30 років працювала в МЗС Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.