В Албанії ексміністра засудили умовно і визнали невинним у наркоторгівлі

П'ятниця, 20 вересня 2019, 14:50

Албанський суд визнав колишнього міністра внутрішніх справ Сайміра Тахірі винним у зловживанні службовим становищем, але виправдав за звинуваченням у торгівлі наркотиками.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFERL.

Спеціальний суд Тірани у кримінальних справах засудив Тахірі до трьох років і чотирьох місяців в'язниці, але змінив вирок на умовний термін, тобто він не буде поміщений у в'язницю.

Йому не буде дозволено обіймати державні посади під час цього терміну.

Суд відхилив твердження прокурорів про те, що Тахірі був пов'язаний зі злочинною мережею з наркоторгівлі.

"Вишеградська четвірка" закликала до переговорів про вступ Албанії і Північної Македонії до ЄС

Прокурори вимагали, щоб Тахірі, один з найближчих союзників прем'єр-міністра Еді Рами, був поміщений у в'язницю на 12 років за звинуваченням у корупції, торгівлі наркотиками та належності до злочинної групи.

"Суд сказав, що я не злочинець або наркоторговець, і не є частиною злочинної групи, але визнав мене винним у зловживанні службовим становищем, тому що я використовував один і той же автомобіль з двоюрідними братами", - сказав Тахірі.

Тахірі, який був міністром внутрішніх справ у 2013-17 роках, нетривалий час перебував під домашнім арештом після відставки з поста законодавця правлячої Соціалістичної партії в травні 2018 року.

Албанія намагається боротися з корупцією та незаконним обігом наркотиків, розраховуючи в кінцевому підсумку приєднатися до Європейського Союзу.

Албанія, поряд з Північною Македонією, сподівається почати переговори про вступ до ЄС до кінця 2019 року, але деякі країни, зокрема Франція, висловили занепокоєння з приводу здатності двох країн відповідати стандартам врядування і верховенства права ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.