Парламент Британії збереться на тлі посилення хаосу Brexit

Середа, 25 вересня 2019, 11:41

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у середу вранці вилетів з Нью-Йорка додому після того, як Верховний суд постановив, що він незаконно призупинив роботу парламенту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Джонсон прагне вивести Велику Британію з Євросоюзу 31 жовтня, з угодою з Брюсселем або без. Більшість членів парламенту прагнуть запобігти так званому сценарію "хаотичного" Brexit, який станеться у разі виходу без угоди.

ЄС висунув ультиматум Джонсону: у вас 12 днів, покажіть Brexit-план або це кінець

Палата громад, де Джонсон не має більшості, збереться у середу об 11:30 ранку після того, як у вівторок Верховний суд постановив, що рішення Джонсона призупинити роботу парламенту на п'ять тижнів було незаконним і, отже, недійсним.

Не зрозуміло, як далі розвиватиметься процес Brexit, який зайшов у глухий кут. Джонсон відхилив заклики деяких політичних опонентів піти у відставку.

Головна опозиційна Лейбористська партія сама глибоко розколена щодо умов Brexit і коливається стосовно того, чи варто ініціювати голосування за недовіру уряду Джонсона.

Джонсон неодноразово заявляв, що найкращим варіантом Brexit буде укладення угоди про вихід з 27 іншими членами ЄС до 31 жовтня. Проте ЄС каже, що він не надав жодних нових пропозицій, щоб досягти домовленості щодо найбільш спірного пункту про кордон між Ірландією та Північною Ірландією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.