Отруєння Скрипаля: знайшли фото, що підтверджують зв’язок Чепіги з ГРУ

фото
Вівторок, 15 жовтня 2019, 10:02

Росіянин Анатолій Чепіга, якого британська влада підозрює в хіматаці в Солсбері торік, відвідував весілля доньки генерал-майора Головного розвідувального управління РФ Андрія Авер'янова.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFE/RL та Bellingcat.

У матеріалі сказано, що Чепіга був присутній на весіллі дочки генерала з дружиною і двома дітьми.

 
 

Минулого тижня The New York Times написала, що генерал Авер'янов очолює військову частину №29155, яка входить до складу ГРУ.

Газета стверджувала, що група виконувала в Європі спецоперації щонайменше 10 років, але на Заході виявили її лише нещодавно. 

Bellingcat: шпигуни ГРУ РФ Чепіга і Мішкін брали участь у захопленні держустанов України

На думку фахівців, саме ці люди стоять за отруєнням колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері, дестабілізації в Молдові і на Балканах.

Російська газета "Ведомости" раніше писала, що військова частина №29155 відома ще з 1960-х років як секретний центр ГРУ, вона розташована на сході Москви.

За даними британської влади, росіяни "Руслан Боширов" (Анатолій Чепіга) і "Александр Петров" (Александр Мішкін) відповідальні за спробу отруєння у британському місті Солсбері ексспівробітника ГРУ Сергія Скрипаля, засудженого в Росії за держзраду, і його доньки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.