У Британії призупинили випуск монет, присвячених Brexit 31 жовтня

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 17:15

Британське казначейство призупинило карбування нової монети у 50 пенсів, присвяченої Brexit 31 жовтня, після того як стало зрозуміло, що країна не залишить ЄС вчасно.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Спеціальний випуск монет мав ознаменувати вихід Британії з ЄС в кінці місяця, але виробництво Королівського монетного двору зупинилося, а вже викарбувані монети опинилися на складі.

Представник казначейства сказав: "Ми призупинили виробництво монети Brexit і приймемо остаточне рішення у свій час".

Видання повідомляє, що наразі існують спекуляції щодо майбутнього вже випущеної тисячі монет - зокрема, є думка, що їх пізніше виставлять на аукціоні, і вартість кожної може досягати 800 фунтів.

Міністр фінансів Саджид Джавід раніше наказав підготувати до кінця місяця 3 мільйони монет з написом "Мир, процвітання і дружба з усіма народами". Під написом монетний двір помістив історичну дату, коли Британія повинна покинути ЄС: 31 жовтня 2019 року.

Посли ЄС не домовились про тривалість відтермінування Brexit

Варто зазначити, що попередник Джавіда, Філіп Хеммонд, планував випустити обмежений тираж  близько 10 тисяч пам'ятних монет, які будуть продані колекціонерам за 10 фунтів стерлінгів кожна до першого терміну виходу з ЄС 29 березня.

Монета в 50 пенсів була викарбувана, коли Британія приєдналася до Європейського економічного співтовариства в 1973 році і коли країна головувала в ЄС в 1998 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.