Вибори у Британії: партія "Brexit" не виставлятиме кандидатів проти консерваторів

Понеділок, 11 листопада 2019, 15:04

Британська партія "Brexit" на дострокових виборах не буде висувати кандидатів на 317 місць, завойованих Консервативною партією на загальних виборах 2017 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ВВС.

Лідер партії Найджел Фарадж сказав, що висунення кандидатів по всій країні може збільшити шанси на проведення ще одного референдуму про членство в ЄС. Тому його політична сила не висуватиме кандидатів в округах, де перемагали консерватори.

Але він сказав, що його партія буде конкурувати з усіма іншими партіями і зосередиться на тому, щоб відібрати місця у лейбористів. Раніше він обіцяв виставити понад 600 кандидатів на виборах.

Фарадж додав, що зобов'язання прем'єр-міністра Бориса Джонсона укласти торговельну угоду з ЄС без "узгодження нормативних вимог" було "величезною зміною" в підході консерваторів до Brexit.

Голова Консервативної партії Джеймс Клеверлі привітав цей крок, додавши, що партія "Brexit" визнала ризик "перешкодити стабільній більшості уряду".

Нагадаємо, три британські проєвропейські партії - Ліберальні демократи, уельська партія "Плайд Кемри" та партія "Зелених" - домовилися про виборчий пакт, погодившись не виступати один проти одного в десятках регіонів на дострокових виборах до парламенту 12 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.