Lufthansa скасувала 1300 рейсів через страйк бортпровідників

Четвер, 7 листопада 2019, 09:20

Авіакомпанія Lufthansa скасувала близько 1300 рейсів, які мали відбутися у 7 і 8 листопада, через запланований на ці дні страйк бортпровідників компанії.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DW.

Скасування рейсів вплине на близько 180 тисяч пасажирів Lufthansa. Страйк вплине на рейси компанії, що здійснюються з німецьких аеропортів, зокрема й трансконтинентальні перельоти з Франкфурта-на-Майні та Мюнхена. 7 листопада скасовано 700 рейсів, 8 листопада - 600.

Ця кількість рейсів становить менше половини від загальних 3000 польотів, які Lufthansa та її партнери планували здійснити у ці два дні. 

Страйк бортпровідників відбудеться, попри юридичні зусилля Lufthansa зупинити його. Так, 6 листопада суд з питань трудового права у Франкфурті-на-Майні відхилив позов компанії із вимогою визнати його протизаконним. Вищий суд скаргу Lufthansa на це рішення відхилив.

Раніше німецька профспілка Ufo закликала усі екіпажі німецької авіакомпанії Lufthansa приєднатися до загального страйку 7 та 8 листопада. Метою профспілки є підвищення зарплат та покращення умов праці співробітників. На 8 листопада також запланована демонстрація учасників профспілки біля головного офісу Lufthansa.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.