Посол розповів про позитиви відтермінування Brexit для України

Четвер, 7 листопада 2019, 13:22

Посол України при ЄС Микола Точицький вважає, що відтермінування виходу Британії з ЄС матиме й позитивні наслідки для України.

Як пише "Європейська правда", про це Точицький розповів у інтерв'ю "Голосу України".

"Позитивним фактором для України стане те, що найближчим часом очікується внесення британської кандидатури до нового складу Європейської комісії, каденція якої має розпочатися з 1 грудня цього року", - зазначив посол.

У Мінекономіки пояснили, як працюватиме торгівля з Британією у разі "жорсткого" Brexit

Таким чином, за його словами, комісар ЄС від Великої Британії зможе брати повноцінну участь у процесі ухвалення Європейською комісією рішень, в тому числі стосовно питань, що мають вплив на реалізацію національних інтересів України.

Крім того, вважає Точицький, продовження членства Британії в ЄС матиме вплив на дискусії всередині Євросоюзу щодо продовження терміну дії санкцій проти Росії.

"Не секрет, що Велика Британія завжди підтримувала Україну в цих важливих питаннях", - підкреслив дипломат, додавши, що саме завдяки ініціативі Британії у 2018 році ЄС запровадив санкції проти російських компаній, які споруджували міст через Керченську протоку.

У Британії замість Brexit почалася передвиборча кампанія

Як відомо, в грудні лідери ЄС ухвалюватимуть рішення про продовження секторальних санкцій проти Росії на наступних шість місяців.

"Ми працюємо над тим, щоб консенсус в ЄС стосовно цього питання зберігався і санкції було продовжено", - зазначив Точицький.

Нагадаємо, ЄС затвердив рішення про продовження строку, передбаченого статтею 50 Договору про ЄС, що дозволяє відкласти Brexit до 31 січня 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.