Протести у Франції: профспілки блокують нафтопереробні заводи

Вівторок, 7 січня 2020, 14:47

Французькі профспілки заблокували кілька нафтопереробних заводів, щоб створити штучний дефіцит пального на автозаправних станціях.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням не Reuters, це має стати особливо ефективно зважаючи на транспортний страйк, який вже місяць триває у країні.

Наразі повідомляється про блокування нафтопереробних заводів Exxon Mobil France. Міністерство охорони навколишнього середовища заявило, що всі французькі НПЗ продовжують функціонувати, але у п'яти з семи тимчасово виникли труднощі – протестувальники заблокували виїзд з них.

Наразі палива немає лише на 24 французьких АЗС, однак профспілки обіцяють продовжувати блокування щонайменше до п'ятниці.  

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп заявив, що країні не загрожує дефіцит палива, і що поліція забезпечить, щоб нафтобази не були заблоковані.  "Люди мають право на страйк, але вони не мають права блокувати (нафтопереробні заводи)", - заявив він.

Філіпп заявив, що відкритий для обговорення змін середнього віку виходу на пенсію з профспілками, що є одним із головних моментів щодо планів пенсійної реформи.

Нагадаємо, пенсійна реформа передбачає введення так званого "віку рівноваги", що є фактичним збільшенням пенсійного віку. Соціологічне опитування  Elabe показує, що цю ініціативу погано сприймають 66% французів.

Одна з найбільших профспілко країни CGT вже оголосила, що єдиним виходом для влади є "повне відкликання цієї поганої реформи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: