Посли G7: призначати і звільняти керівництво НАБУ і САП слід відповідно до закону

Понеділок, 10 лютого 2020, 11:53

На тлі реєстрації у ВР постанови про звільнення глави НАБУ Артема Ситника посли країн Групи семи підкреслюють, що призначення і звільнення керівництва НАБУ, САП та Антикорупційного суду має відбуватися відповідно до законодавства України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в повідомленні на сторінці головування США в G7 у Twitter.

Посли зауважили, що з 2014 року члени G7 підтримують зусилля уряду і народу України зі створення НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Вищого антикорупційного суду.

Посли країн G7 привітали початок скасування мораторію на продаж землі

"Для забезпечення доброчесності та незалежності українських антикорупційних інституцій важливо, щоб обрання та усунення керівництва цих органів відбувалося відповідно до чинного законодавства, і щоб закони застосовувались однаково щодо всіх інституцій", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 7 лютого у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. Це трапилось після того, як Ситник опинився у реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Восени Сарненський суд Рівненської області визнав Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області та присудив штраф 3400 грн. В грудні Ситник програв апеляцію.

Справа стосується відпочинку Ситника у мисливському господарстві на Рівненщині, який нібито оплатили інші люди і директор НАБУ не вказав суму у декларації. Ситник нібито не сплатив кошти за проживання в ході свого відпочинку в сумі 25 тисяч гривень.

Ситник повідомив, що має намір оскаржувати в Європейському суді з прав людини штраф за відпочинок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.