Німеччина підозрює свого громадянина у поставках військового обладнання Росії

Четвер, 13 лютого 2020, 12:11

Генпрокуратура Німеччини  у середу, 12 лютого, видала ордер на арешт німця, якого підозрюють у порушенні ембарго на поставки військового устаткування і обладнання подвійного призначення до Росії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у повідомленні прокуратури, оприлюдненому на офіційному сайті в четвер.

Підозрюваного, якого називають Александром С., співробітники митного управління кримінальної поліції арештували у вівторок у місті Аугсбург. Слідчі обшукали його квартиру та приміщення компанії, керівником якої він є.

Німеччина передала українським прикордонникам оснащення на 140 тис. євро

Вважається, що німецький громадянин всупереч санкціям ЄС доставляв верстати кінцевому військовому споживачеві в Росії. Аби приховати, кому вони призначені, Александр С. вів справи через різних підставних покупців і приховував призначення товару.

У період з січня 2016 по січень 2018 року він здійснив сім незаконних поставок загальною сумою приблизно 8 мільйонів євро.

Усі поставлені верстати призначені для використання у військових цілях та включені у перелік ЄС товарів подвійного призначення, заборонених для експорту в Росію.

У 2014 році Євросоюз схвалив так звані секторальні санкції щодо Росії, щоб змусити Москву змінити політику щодо України. ЄС ввів ембарго на торгівлю зброєю з Росією і обмежив експорт товарів подвійного призначення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.