Британія запровадить міграційну систему, засновану на балах

Середа, 19 лютого 2020, 09:36

Британський уряд розкрив плани нової міграційної системи, яка почне діяти після завершення перехідного періоду після Brexit.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Нова система закликає роботодавців відійти від залежності від "дешевої робочої сили" з Європи і інвестувати в утримання персоналу та розвиток технологій автоматизації.

Міністерство внутрішніх справ заявило, що громадяни ЄС і країн, що не входять в ЄС, які прибувають до Британії, будуть розглядатися однаково після 31 грудня, коли завершиться режим вільного пересування з Євросоюзом.

Міністр внутрішніх справ Пріті Патель заявила, що нова система означатиме, що "найяскравіші і найкращі зможуть приїхати в Сполучене Королівство".

ЄС: Британія не зможе отримати таку ж торгівельну угоду, як Канада

Згідно із запланованою схемою, іноземні робітники, які хотіли б працювати у Британії, повинні говорити англійською і мати пропозицію кваліфікованої роботи.

Вони отримають 50 балів, якщо будуть відповідати цим критеріям.

В цілому іммігранти повинні набрати 70 балів, щоб мати можливість працювати у Британії. Додаткові бали присуджуються за кваліфікацію, пропоновану зарплату і роботу в секторі з дефіцитом робочої сили.

При цьому уряд виключає можливості для низькокваліфікованих робітників, закликаючи бізнес "адаптуватися і пристосовуватися" до кінця вільного пересування між країнами ЄС і Британією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.