РФ використовує історичні суперечки для блокування шляху України в ЄС – віцеспікер Сейму Польщі

Вівторок, 4 лютого 2020, 19:03

Польща не ставить знак рівності між наявністю історичних суперечок з Україною та її європейськими перспективами, проте такі суперечки дають можливості для російських провокацій.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це на форумі "Україна-Європа" у польському Жешуві заявила віцемаршалок Сейму Польщі Малгожата Госевська.

"Польща завжди та безумовно підтримувала європейський шлях України. Так, одночасно ми піднімаємо питання історії, тому що це важливо для нас, і ми не можемо зупинитися, поки всі загиблі поляки не отримають гідного поховання", - заявила вона.

Відповідаючи на запитання ведучого, чи можуть історичні суперечки заблокувати шлях України до ЄС, політик від партії влади "Право і справедливість" відповіла негативно.

Росія хоче "переписати" історію Другої світової і звинуватити Польщу - Макрон

"Ми не робимо зв’язку між цим. Наша підтримка України є безумовною, і вона не залежить від нашого діалогу в сфері історії. Інша справа, що наявні суперечки між Україною та Польщею у сфері історії активно використовуються Росією для численних провокацій, щоб вбити клин між нами", - заявила вона.

Разом із тим, Малгожата Госевська висловила задоволення перебігом історичного діалогу між Україною та Польщею. "Розблокування пошуків поховань загиблих поляків (на території України) є дуже добрим сигналом, який свідчить, що ми рухаємося правильним шляхом", - вважає вона.

Нагадаємо, 9 січня Сейм Польщі ухвалив резолюцію у справі маніпулювання фактами та перебріхування історії російськими політиками з метою дискредитації Польщі.

Президент РФ Владімір Путін стверджував, що змова західних держав з Адольфом Гітлером проклала шлях до Другої світової війни. 

Путін виправдовував введення радянських військ до Польщі в 1939 році тим, що польський уряд нібито не контролював свою армію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.