Британія планує зберегти частину торговельних контрзаходів проти РФ та усі санкції ЄС

П'ятниця, 7 лютого 2020, 20:28

Велика Британія має намір зберегти частину контрзаходів проти Росії у сфері торгівлі, а також усі чинні санкції ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення посольства Британії в Україні на сторінці у Facebook.

"Згідно з правилами СОТ, такі контрзаходи допомагають захистити бізнес від збитків, спричинених недобросовісною конкуренцією або непередбаченими стрибками імпорту. Ці заходи ґрунтуються на економічних фактах і не виходять з політичних міркувань. Повідомлення про наміри (Notice of Determination) – це оголошення про те, що після аналізу відповідної доказової бази ми маємо намір зберегти ці контрзаходи стосовно Росії (за підсумками перегляду), а не скасувати їх", - йдеться у роз'ясненнях посольства.

У посольстві нагадали, що Британія після виходу з Європейського Союзу вступила у перехідний період, упродовж якого вона залишається частиною єдиного ринку і митного союзу ЄС. Тому у цей період Британія продовжить застосовувати наявні захисні інструменти ЄС у сфері торгівлі на своїх кордонах.

"Ми плануємо зберегти 43 з 106 чинних захисних контрзаходів ЄС в рамках своєї власної системи захисту торгівлі. Управління торговельного захисту перегляне кожен із цих 43 контрзаходів, щоб переконатися у їхній відповідності потребам різних галузей британської економіки. Цей аналіз визначить, чи слід продовжувати застосовувати ті чи інші заходи та на якому рівні, коли Велика Британія розпочне провадити незалежну торговельну політику", - йдеться в повідомленні.

Глава МЗС Польщі проти зняття санкцій з РФ без виконання умов

Крім того, впродовж перехідного періоду Британія планує дотримуватися політики санкцій ЄС.

"У цей період ми будемо повною мірою використовувати повноваження, передбачені національним законодавством про санкції, але будемо дещо обмежені у питанні запровадження заходів самостійно. Коли перехідний період завершиться, ми плануємо зберегти всі чинні санкції, запроваджені на рівні ЄС", - наголошується у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.