Мальта більше не може приймати мігрантів: немає ресурсів через коронавірус

П'ятниця, 10 квітня 2020, 09:42

Мальта не може гарантувати порятунок мігрантів або їх висадку на своїй території під час надзвичайної ситуації з коронавірусом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Уряд Мальти заявив, що ресурси обмежені через вжиття заходів щодо стримування поширення коронавірусу. Також існує ризик, що самі мігранти можуть занести вірус.

Оголошення було зроблено через 24 години після того, як Італія закрила свої порти, заявивши, що вони більше не можуть вважатися безпечними через пандемію.

"В інтересах і відповідальності таких людей не відправлятися в ризиковану подорож в країну, яка не може запропонувати їм безпечну гавань", - заявив уряд Мальти.

Рішення Італії і Мальти було прийнято, коли німецька група допомоги мігрантам заявила, що її рятувальне судно Alan Kurdi підібрало 150 осіб з двох дерев'яних човнів біля узбережжя Лівії в понеділок. Із закриттям двох найближчих європейських країн неясно, куди їх відвезуть.

Мальтійський уряд заявив, що протягом багатьох років Мальта перебувала під величезним тиском і врятувала тисячі мігрантів "без особливої ​​відчутної допомоги".

Уряд також опублікував заяву, яку направляє в Європейську комісію, пояснюючи ситуацію.

Читайте також – "Довго, повільно та не всюди: як та коли Європа планує виходити з карантину"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: