Польща розпочинає власне виробництво тестів на коронавірус

П'ятниця, 10 квітня 2020, 17:47

Національний інститут гігієни Польщі підтвердив, що розроблені Польською академією наук у Познані тести на коронавірус відповідають стандартам і наступного тижня почнеться їхнє виробництво. 

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TVP Info, про це заявив колишній віцепрем'єр Польщі Ярослав Говін. 

"Це офіційна інформація: Національний інститут гігієни визнав польський тест на коронавірус на 100% ефективним! Перші 150 тисяч будуть вироблені на наступному тижні.

Польща продовжила карантин і ввела "масковий режим"

Цей тест врятує життя багатьох із нас та допоможе нам швидше запустити польську економіку", - повідомив Говін, який пішов у відставку з поста віцепрем’єра три дні тому. Його останнє підписане рішення стосувалось виробництва тесту на визначення коронавірусу.

Перша партія польського тесту на коронавірус надійде у виробництво наступного тижня. Оригінальний метод виявлення SARS-CoV-2 був розроблений в Інституті біоорганічної хімії Польської академії наук у Познані. Завдяки державній субсидії Інститут хоче виробити до 150 тисяч тестів.

Робота над створенням тесту тривала три тижні. Одинична вартість тесту, за підрахунками працівників інституту, становить близько 53 злотих (345 грн). Виробництво тестових наборів стане можливим завдяки співпраці Інституту з трьома польськими компаніями.

Тестування на наявність коронавірусу за допомогою польського тесту займає близько шести годин, протягом яких можна проаналізувати 92 зразки.

Як повідомлялося, Польща очікує піка захворюваності на викликану коронавірусом хворобу COVID-19 у травні-червні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.