Чехія виділяє більше 1 млрд крон на підтримку культури у зв'язку з пандемією

Четвер, 9 квітня 2020, 18:25

Уряд Чехії виділяє понад 1 мільярд чеських крон на підтримку культурної галузі у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Сeske Noviny, про це повідомив міністр культури Любомир Заоралек.

Уряд Чехії вирішив виділити 1,7 мільярда чеських крон для підтримки культурної галузі у зв’язку з кризою, зумовленою пандемією коронавірусу.

Країни “Вишеграду” виділять 250 тисяч євро “Східному партнерству” для подолання пандемії

"Цим пакетом допомоги ми хочемо підтримати і зберегти нашу мережу театрів, музеїв, галерей та оркестрів на всій території країни. Усі ці установи масово втратили дохід, тому потребують фінансової підтримки", - зазначають у прес-релізі Міністерства культури.

Із зазначеної суми, 440 мільйонів крон спрямують на підтримку незалежних митців (проектів у сфері музики, танцю, митців, дрібних видавців), 300 мільйонів – на підтримку культури у регіонах. Найбільші 29 культурних установ, серед яких Національний театр, Національний музей та Інститут національного спадку, отримають 300 мільйонів крон.

Ще 30 мільйонів спрямують на створення програми доступу до надбань культури через цифрові медіа.

Міністр культури зазначив, що терміни послаблення карантинних обмежень для установ культурної сфери будуть різнитися залежно від їхнього розміру та формату роботи. Наприклад, дрібні книгарні чи музеї під відкритим небом, скоріш за все, зможуть відновити роботу раніше.

Нагадаємо, раніше уряд Чехії продовжив карантинні обмеження до 30 квітня. Водночас, деякі обмеження послабили - наприклад, людям дозволили займатися неконтактними видами спорту. Від сьогодні відновлюють роботу магазини будівельних матеріалів, техніки, продажу товарів для хобі та сервіси ремонту велосипедів. Водночас, їх зобов'язують дотримуватися суворих гігієнічних заходів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: