Іспанія збирається запровадити "масковий режим" в усіх громадських місцях

Середа, 13 травня 2020, 13:25

Міністерство охорони здоров’я Іспанії розглядає можливість запровадити масковий режим у всіх громадських місцях.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Pais.

Міністерство охорони здоров’я Іспанії розглядає можливість запровадити масковий режим у всіх громадських місцях та проводить консультації щодо цього з регіональними адміністраціями. Зараз носити маски обов’язково тільки у громадському транспорті.

Чехія скасовує "масковий режим" надворі з кінця травня

На перших етапах епідемії вважалося, що маски не допомагають знизити ризик зараження. Згодом у міністерстві змінили підхід та зобов’язали людей з 4 травня завжди одягати маску в громадському транспорті та у випадках, коли важко забезпечити дотримання 2-метрової дистанції з іншими людьми.

Поки що до запровадження таких обмежень більше схиляються у Мадриді, Андалузії та Мурсії.

За словами координатора з надзвичайних ситуацій Міністерства охорони здоров'я Фернандо Симона, впроваджувати "масковий режим" потрібно з обережністю, оскільки не усім людям однаково безпечно і доцільно використовувати маски.

Мадрид зробить частину вулиць пішохідними, щоб запобігати скупченням людей у вихідні

"Можливо, немає ніяких проблем, якщо це на короткий час у метро чи автобусі, але тривале носіння маски може створювати додаткові ризики для людей з підвищеною тривожністю, тих, хто має хронічні проблеми з органами дихання та малих дітей", - зазначає він. На думку Симона, "найкраща маска – це двометрова дистанція".

Як раніше повідомляла "Європейська правда", думки фахівців щодо користі масок різняться. Наприклад, Паризька медична академія у квітні випустила рекомендацію прискорити запровадження маскового режиму, щоб зменшити ризик поширення вірусу безсимптомними хворими. За це виступали й низка мерів міст. Врешті Франція запровадила масковий режим у громадському транспорті.

Масковий режим запровадили і всі 16 федеральних земель Німеччини, хоча один з відомих німецьких медиків вважає це неправильним кроком

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.