ЄС виділяє 279 млн євро найбільш постраждалим від катаклізмів державам-членам

Середа, 13 травня 2020, 14:52

Посли ЄС 13 травня схвалили надання допомоги в розмірі 279 мільйонів євро Португалії, Іспанії, Італії та Австрії, які торік потерпіли від серйозних стихійних лих. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Ради ЄС. 

"На додаток до кризи COVID-19 кілька регіонів по всьому ЄС продовжують страждати від економічних наслідків стихійних лих, які сталися в минулому році. Сьогоднішнє рішення про надання допомоги є ще одним конкретним прикладом європейської солідарності в дії", - заявив віцепрем'єр Хорватії Здравко Марич.

Повінь у Венеції пошкодила мозаїку знаменитого Собору святого Марка

Із виділеної суми найбільше - 211,7 млн євро - отримає Італія, яка потерпіла в результаті різних екстремальних погодних явищ по всій країні восени 2019 року.

56,7 млн євро виділять Іспанії для подолання наслідків повеней у вересні 2019 року, які сталися у Валенсії, Мурсії, Кастилії-Ла-Манча і Андалусії.

8,2 млн євро отримає Португалія, постраждала після урагану Лоренцо, який пройшов через Азорські острови в жовтні 2019 року.

2,3 мільйона євро скерують Австрії, що потерпіла після сильної повені у регионах Каринтія і Східний Тіроль в листопаді 2019 року.

Гроші будуть спрямовані через фонд солідарності ЄС, який надає гранти державам-членам ЄС і країнам-кандидатам, що постраждали від великих стихійних лих.

Фінансова допомога буде виплачена, як тільки пропозицію схвалить Європейський парламент і Рада ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.