Британія і США починають торгові переговори на тлі коронакризи

Вівторок, 5 травня 2020, 10:50

Сполучені Штати та Велика Британія починають торговельні переговори в режимі відеоконференції в час, коли обидві країни борються з наслідками пандемії коронавірусу і прагнуть зміцнити внутрішні ланцюжки поставок.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Ці переговори стануть першими великими новими торговими переговорами Вашингтона в 2020 році і відбудуться одночасно з розробкою Лондоном торгових відносин з ЄС, крайній термін для чого закінчується в кінці року.

Торговий представник США Роберт Лайтхайзер майже не говорив публічно про торгові переговори з Британією з того часу, як більше року тому опублікував широкий набір цілей, які вимагали повного доступу для американських сільськогосподарських продуктів і зниження мит на американські промислові товари.

Сільське господарство, як очікується, буде одним з найгостріших питань на переговорах, враховуючи сильну британську опозицію американським генетично модифікованим культурам і антибактеріальним препаратам для домашньої птиці. Прем'єр-міністр Борис Джонсон пообіцяв вести "жорсткий торг ", а міністр міжнародної торгівлі Британії Ліз Трас заявила, що Британія не буде знижувати свої стандарти безпеки харчових продуктів.

Торгова палата США в понеділок закликала двох історичних союзників скасувати всі мита, заявивши, що це підвищить довгострокові перспективи для обох країн в той час, коли їх економіка сильно постраждала від заходів, спрямованих на стримування поширення коронавірусу.

Торгівля товарами між Сполученими Штатами і Сполученим Королівством в 2018 році оцінювалася в 127,1 мільярда доларів, причому обидві сторони приблизно перебували в рівновазі, в той час як торгівля послугами перевищила 134,8 мільярда доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.