Посли G7 нагадали Україні про важливість співпраці з МВФ

Четвер, 7 травня 2020, 20:23

Посли країн "Великої сімки" у розмові зі спікером Верховної Ради України нагадали про важливість нової програми з МВФ.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідне повідомлення розмістили у Twitter Групи підтримки послів G7 в Україні за підсумками зустрічі.

Під час зустрічі послів країн "Великої сімки" зі спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим, посли наголосили на важливості для України продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"Під час зустрічі з Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим посли країн G7 відзначили важливість забезпечення нової програми МВФ та подальшого просування вперед щодо законодавства на підтримку реформ, які зміцнять економіку та демократію України", - йдеться у повідомленні.

Посли G7 вказали Венедіктовій на важливість продовження реформ і незалежність ГПУ

Як повідомляє УНІАН, сьогодні, 7 травня, спікер МВФ Джеррі Райс заявив, що фокус переговорів МВФ і України змістився на нову програму фінансування, яка допоможе впоратися з наслідками пандемії в економіці й охороні здоров'я і може стати резервною, оскільки Україна ще не виконала умови для отримання коштів за програмою розширеного фінансування обсягом у 5,5 млрд доларів, про яку домовилися в грудні 2019 року.

Нагадаємо, раніше голова місії МВФ в Україні Рон ван Роден попереджав Офіс президента України, що можливі зміни законодавства про НАБУ призведуть до перегляду дій фонду в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.