Польща збирається вийти зі Стамбульської конвенції

Неділя, 26 липня 2020, 10:54

Міністр юстиції Польщі Збігнев Зьобро заявив про наміри країни щодо денонсації Стамбульської конвенції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Польське радіо.

"У понеділок ми подамо заяву до міністерства сім'ї, праці та соціальної політики про проведення офіційної роботи з денонсації так званої Стамбульської конвенції", - повідомив Зьобро.

Міністр юстиції сказав, що польське законодавство є зразковим, коли йдеться про стандарти захисту жінок від насильства. Зьобро додав, що уряд "Об’єднаної правиці", на відміну від, як він заявив, лівих, не говорив, а діяв з цього питання.

За його словами, у Стамбульській конвенції на сьогодні немає рішень щодо захисту жінок, які Польща б не виконала, а в деяких областях польські стандарти вищі.

Обґрунтовуючи висновок щодо денонсації конвенції Зьобро заявив, що в ній є положення "ідеологічного характеру, які ми не приймаємо і вважаємо шкідливими".

Конвенція Ради Європи 2011 року "Про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок і насильством в сім'ї" (так звана Стамбульська конвенція) покликана захистити жінок від усіх форм насильства і дискримінації. Польща підписала Конвенцію в грудні 2012 року, а ратифікувала - в 2015 році.

Раніше віцепрем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що уряд готовий внести на розгляд парламенту законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.