ЄС надає правоохоронним органам в регіонах України засоби захисту від COVID-19

Середа, 29 липня 2020, 12:59

Європейський Союз через свою консультативну місію в Україні (КМЄС) цього тижня передає державним відомствам у регіонах захисне обладнання, призначене для запобігання поширенню COVID-19.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті КМЄС, пише "Європейська правда".

Партнери КМЄС у Києві, Харкові, Львові, Одесі та Маріуполі отримають засоби індивідуального захисту, щоб знизити ризики для здоров’я під час виконання службових обов’язків. 

Стали відомі умови, за яких Україна отримає 600 млн євро позики від ЄС

З метою забезпечення й дотримання заходів безпеки, КМЄС передає захисні рукавички, респіратори FFP3/FFP2, термометри та дезінфікуючі засоби Національній поліції, Службі судової охорони, Державній митній службі, Службі безпеки України та обласним прокуратурам.

"Ситуацію, що виникла через COVID-19, неможливо подолати самостійно. Боротьба з коронавірусом ставить безпрецедентні завдання і вимагає негайного реагування. Тільки об’єднавши наші зусилля, ми зможемо перемогти вірус та зменшити його  наслідки", - заявив голова КМЄС Антті Хартікайнен. 

Передані засоби індивідуального захисту - частина пакету допомоги від КМЄС вартістю майже 120 тисяч  євро. На початку травня цього року  частину цієї допомоги отримали й відомства-партнери місії на центральному рівні.

Раніше ЄС оголосив про виділення понад 190 мільйонів євро на підтримку України. Ці кошти є частиною глобального пакета Team Europe від Євросоюзу і країн-членів ЄС у відповідь на спалах COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.