У Польщі оголосили про створення ліків від коронавірусу

Середа, 23 вересня 2020, 12:39

Польська компанія Biomed офіційно оголосила про розробку перших у світі ефективних ліків від коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Onet.

Виготовлення препарату стало можливим завдяки плазмі крові людей, які одужали від коронавірусу. Зараз препарат передають на клінічні випробування в чотирьох центрах в Любліні, Битомі, Білостоці та Варшаві.

"23 вересня завершився етап виробництва, в результаті якого було виготовлено понад три тисячі ампул імуноглобуліну anti-SARS-CoV-2, які після завершення необхідних тестів, в тому числі тестів на стабільність продукту, будуть передані на клінічні випробування. Випуск препарату для некомерційних клінічних випробувань заплановано на четвертий квартал 2020 року", - сказала глава компанії Марцин Пірог.

Виробництво препарату почалося 18 серпня, його робили з плазми крові людей, які одужують після інфікування коронавірусом. Зі 150 літрів крові, які були запущені для виробництва препарату, понад 100 надійшли від шахтарів з Ястшембської вугільної компанії, на шахтах якої сталися кілька локальних спалахів зараження.

"Лікування COVID-19 плазмою крові видужуючих вже схвалено ВООЗ і Міністерством охорони здоров'я Польщі", - сказав доктор Гжегож Челей, сенатор парламенту Польщі, який був присутній на представленні препарату.

Раніше кілька компаній оголосили про розробку вакцин від коронавірусу, але про ліки від цієї хвороби оголошено вперше.

Читайте також: Перегони, в яких не поспішають: коли світ отримає надійну вакцину від коронавірусу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.