Перша європейська столиця повертає пом’якшений локдаун

П'ятниця, 2 жовтня 2020, 18:26

Мадрид стане першою європейською столицею, яка у п'ятницю ввечері поверне локдаун через коронавірус, хоча менш суворий, як діяв цієї весни. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Згідно з новими обмеженнями, які почнуть діяти о десятій вечора в п’ятницю, близько 4,8 млн жителів столиці Іспанії і дев'яти міст-супутників будуть позбавлені можливості виїжджати з населених пунктів протягом двох тижнів, окрім деяких винятків, серед яких - поїздки на роботу, до школи, з метою охорони здоров’я чи здійснення покупок.

Іспанія планує частковий локдаун на всій території Мадрида 

Як і під час першої хвилі коронавірусу, Мадрид знову став епіцентром коронакризи в Іспанії. Згідно з останніми даними Міністерства охорони здоров'я, зараз на його частку припадає 35% нових випадків зараження, попри те, що там проживає всього 14% населення країни.

Ресторани та бари в Мадриді зачинятимуться раніше та зменшать наполовину дозволену кількість відвідувачів. 

Обмеження, що вже діяли у бідніших частинах міста з високим рівнем зараження, тепер поширюються на весь Мадрид.

Варто підкреслити, що нові обмеження не є настільки ж суворими, як попередній локдаун цієї весни, коли людям було заборонено залишати свої домівки.

Мадрид закликають до жорсткішого карантину, щоб ситуація не стала ще гіршою

Різні міста Європи протягом останніх днів також посилили заходи боротьби з пандемією, зокрема, посиливши масковий режим та обмеживши наповненість у ресторанах, але ніхто не зайшов так далеко, як Мадрид.

Голова мадридського регіону Ізабель Діас Аюсо виступає проти обмежень і подала апеляцію до суду. Вона стурбована економічними збитками і звинувачує центральний уряд, який наказав ввести обмеження, у перевищенні своїх повноважень.

Мадридський регіон стверджує, що заходи не приведуть до належної боротьби з пандемією і будуть коштувати місцевій економіці 750 мільйонів євро на тиждень.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у Мадриді зафіксовано 850 випадків коронавірусу на 100 тисяч осіб, найгірший показник у Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.